Vegán isler



Receptek, Szerző: Dankóné R. Magdi - 2019. Január 15. 23

Vegán isler

Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg por nyírfacukor
20 dkg bio margarin
15 dkg finomliszt
15 dkg teljes őrlésű liszt
6 g foszfátmentes sütőpor
1/2-1dl növényi tejszín
lekvár a tészta ragasztásához

A mázhoz:

6 evőkanál víz
3 evőkanál karobpor
3 evőkanál növényi tejpor
2 evőkanál kókuszolaj
3-4 evőkanál méz / szirup 
3-4 evőkanál víz

mandula / dió

 

Elkészítés:

 

A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán fél cm-esre kinyújtjuk, sima szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki, sütőlemezre rakjuk, majd 220 fokon világosra sütjük. Két korongot lekvárral összeragasztunk, majd egyenként bevonjuk a karobmázzal. Lehetőleg a fogyasztást megelőző napon készítsük el, hogy legyen ideje a tésztának megpuhulni, és a máz megköthessen. A máz  elkészítése: A vizet felforraljuk, bele tesszük a tejport és a karobot, majd a mézet is. Ezzel vonjuk be a  lekvárral megtöltött ischlereinket.  A karobmázra tehetünk mandulát vagy diót. 


 
vegán recept egészség dió isler